Waarom een logo?

Waarom heb je eigenlijk een logo nodig? Ik bedoel, klanten weten toch wel wie ik ben? Welke voordelen bied een logo mij dan? En waar moet ik op letten bij een logo? In deze blogpost beantwoord ik al deze vragen.

De eerste indruk van jouw bedrijf is ontzettend belangrijk, het zegt wie je bent als bedrijf. Met je logo laat je zien wie je bent en waarvoor je staat. Is je bedrijf gezellig, knus en open? of juist professioneel, strak en zakelijk? Met een logo laat je dit in 1 oog opslag zien aan je klanten.

En ja natuurlijk, klanten weten wel wie je bent. Maar toch vinden klanten het meestal prettig dat je bedrijf herkenbaar is. Hoe weten dat ze echt met jouw bedrijf te maken hebben? Met een logo vergroot je deze herkenbaarheid. Doordat mensen telkens hetzelfde beeldmerk zien blijft jouw bedrijf beter hangen bij je bezoekers en klanten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het logo van Apple, ik hoef hier onder niet eens afbeelding van het logo neer te zetten om het aan je te laten zien. Het zit namelijk al zo in ons geheugen geprint.

Een logo zorgt er dus voor dat je herkenbaar bent, klanten komen eerder bij je terug en vinden je bedrijf gemakkelijker. Maar hoe weet je nu wat voor logo je moet hebben? En door wie laat je dit dan maken? Een logo moet eigenlijk een reflectie zijn van je gehele bedrijf, waar je voor staat en waar je voor gaat. Het moet in 1 oogopslag duidelijk zijn met wat voor bedrijf je klanten te maken hebben.

Een logo laten maken klinkt vrij simpel, maar een logo is dus niet zomaar een leuke afbeelding. Het vormt je bedrijf en de boodschap die je hebt naar je klanten, hier moet goed over na gedacht worden. Dus een buurjongen die toevallig goed is met Photoshop is misschien niet de geschikte persoon om jouw logo te maken.

Wij bij ZeepSop gaan met je in gesprek over jou en je bedrijf. We leren je bedrijf kennen zodat we weten waar jouw logo aan moet gaan voldoen. We zoeken de juiste uitstraling, en houden hierbij natuurlijk rekening met jouw wensen. We maken verschillende ontwerp voorstellen waarbij jij zelf de keuze krijgt. Uiteindelijk leveren we het logo aan in verschillende bestandstypen die je vervolgens kunt gebruiken voor verschillende doeleinden.

 

Bijzondere fondst in kruipruimte van ons kantoor

Vandaag een erg bijzondere vondst gedaan in de kruipruimte van ons kantoor! Hier vonden wij namelijk een krant uit 29 September 1934, erg bijzonder om..

Bericht bekijken

Onze nieuwe visitekaartjes

Wat is nog beter dan nieuwe visite kaartjes? Nieuwe visitekaartjes die glimmen van de zeepsop. Het is al een hele vooruitgang in vergelijking met onze..

Bericht bekijken

Bedrijven Contact Dagen Drenthe 2017

Netwerken is en blijft belangrijk voor ondernemers, of je nou een klein bedrijf hebt of een multinational bent. Gelukkig zijn er verschillende eveneme..

Bericht bekijken
© ZeepSop Media, Alle rechten voorbehouden.